30 dagen volledig retourrecht | Gratis retourneren en ruilen

Productmarkering (CE) en registraties

Bij Anodyne® zijn we trots op onze CE-markering en productregistraties. Dat is voor u als klant een garantie dat u in kwaliteit en goedgekeurde producten investeert. Slechts één soort houdingcorrigerende kleding is bij de FDA (US Federal Food and Drug Administration) geregistreerd en is een CE-gemarkeerd medisch hulpmiddel, nl. de producten van Anodyne®. Op deze bladzijde kunt u meer over de verschillende registraties lezen.

 

Anodyne CE-gemarkeerd medisch hulpmiddel

 

Geregistreerd bij de FDA

Anodyne® is de exclusieve Europese distributeur van houdingcorrigerende kleding van het Amerikaanse AlignMed - de enige producent van houdingcorrigerende kleding ter wereld die bij de FDA, de Food and Drug Administration van de VS, geregistreerd staat.
Hier kunt u onze registratie bij de FDA inzien.

 

CE-gemarkeerd medisch hulpmiddel

Naast de registratie bij de FDA staat de houdingcorrigerende kleding van Anodyne® als enige in Europa als medisch hulpmiddel geregistreerd (klasse 1). Dat garandeert dat de EU-wetgeving inzake medische hulpmiddelen en eisen aan milieu, gezondheid en veiligheid worden nageleefd. Het CE-label geeft u de garantie dat onze producten aan de eisen die aan medische hulpmiddelen gesteld worden, voldoen, nl.:

  • Fabrikanten en producenten moeten de kwaliteit, veiligheid en prestaties van het product kunnen aantonen.
  • Medische hulpmiddelen mogen alleen op de markt gebracht worden als ze een CE-markering hebben.

Er zijn veel valse en waardeloze produkten in omloop en geen van deze producten heeft een CE-markering. Let daarom op de CE-markering, als u  houdingcorrigerende kleding  koopt. Hier vindt u de CE-markering van Anodyne. Wilt u meer weten over CE-markering en de eisen waaraan deze moet voldoen? Lees hier meer over het Geneesmiddelenbureau.